Direktlänk till inlägg 20 maj 2008

Älgspår/Umeåbesök

Av Astrid - 20 maj 2008 09:07

Noteringar från min (makens ) tur med Tindra i morse.Vi kom på ett älgspår som Tindra kände vittring i efter hästvägen 100 meter norr om ett hygge. Kviga eller fjolårstjur. Spåret gick i nordöst in på hygget norr om 2,5-spåret. Älgen hade gått söderut och betat i hygget. När det gick över bilvägen tog jag henne av spåret. Vi hade då spårat ca 300 meter. Spår och spillning såg färska ut, men inte alldeles purfärskt eftersom vittringen i sly hade klingat av. Tindra följde spåret med stor noggrannhet. Det känns som en riktigt bra början till ett älg-intresse.Så har jag och Tindra och jag varit i Umeå några dagar, så nu har hon fått jättemycket social träning.Hon är en riktig ögontjänare som sätter sig ner och fjäskar för att få klappar. Det har hon fått många.Men hon har åkt i annan bill och bur det gick jättebra.Där vi gick på promenad dagligen så fanns bussar, bilar massor med hundar, skola, handikappboende, dörrar som öppnades och ja allt som man behöver för att träna en valp. När Tindra blir osäker sätter hon sig ner en stund.Hon har lärt sig hoppa upp i soffan hos dottern efter promenad när hon är skitglad och snurrar som en fis i en potta.Vi har varit in på Djurmagazinet och köpt ett nytt halsband. Så har Tindras syster Assa varit på sin första utställning och fått en massa fina rosetter, vår första blir i augusti i Överkalix.När vi ställde ut Sussie där så var hon rädd i början för alla hundar som skällde,men till sist så kom hon på att hon också kunde gör det.I Umeå så har fått var lös och springa med Sofie några gånger och det har gått bra att  kalla in henne.

 
ANNONS
 
corina

corina

20 maj 2008 21:27

Så duktig hon är lilltösen:)Spåra 300 meter redan,super!Ni verkar ha haft en trevlig tid här i Umeå:)
Kram!

http://wanilla.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Astrid - 31 januari 2011 08:39

Ser att jag inte skrivit här på länge Jakten under hösten belv en älg för Tindra Hon var efter älg flera gånger men älgen stack över Stockforsälven Husse var inte den piggaste under året jakt heller för i slutet av säsongen så blev han tvungen ...

Av Astrid - 3 november 2009 10:56

Ja nu är det längs sedan jag skrev här ,men känner att jag måste uppdatera lite Mycket har hänt sedan Tindra kom bort ett drygt dygn från husse under jakten till att ha lärt sig vad jakten går ut på Hon söker bra och kommer tillbaka till husse nu...

Av Astrid - 18 april 2009 13:07

Tindra började löpa den 6 april och har blivit väldigt lugn. Hon drar inte längre i kopplet och är inte lika lekfull längre . Så jag hoppas att det är bara tillfälligt  Hon leker alltid med två saker samtidigt sina gosedjur och en boll . Hon fällde...

Av Astrid - 2 mars 2009 16:40

Temperaturen hemma var – 22 grader. Jag muttrade om kyla och frun föreslog att vi skippar utställningen. Jag ville ändå fara. Vi kunde ju vända och åka hem om det kändes för kallt. 175 km enkel väg kändes som en fin utflyktstur ändå. På utstäl...

Av Astrid - 1 mars 2009 20:14

När vi vaknade i morse så var det minus 22. Först så tänkte jag att vi skippar utställningen ,hon är ändå för liten. Men vi åkte iväg och det blev allt kallare efter vägen. Efter lång väntan så var det vår tur När domaren mätte Tindra så visade det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se