Direktlänk till inlägg 19 februari 2009

Tindra och Andörjan 2009-02-15, 40 km klassisk stil, Älvsbyn.

Av Astrid - 19 februari 2009 14:36

Klart och kallt. Minus 15 – 17 grader. Vi anlände till Älvsbyn klockan 09.30, nittio minuter före start.
Sonen Håkan, frun, gråhundstiken Tindra och jag. Vi hade förvallat skidorna tidigare hemma. De sista lagren kallvalla lade vi på timmen före start. Håkan provåkte och allt var som det var för 17 år sedan när han tävlingsåkte och jag assisterade.Jag hade lovat att ta hand om överdragskläderna strax innan start.
Fem minuter före start kunde jag inte få ögonen på Håkan bland alla andra 300 åkarna som fanns på startplatsen.
Mitt i allt så kom det en hund löst springande.
Tjugo meter från där jag stod var det en yngling som fångade in hunden och höll den i famnen.
Det var en grann hund. Jag var nära att säga ”va fin hund du har” men tvekade
eftersom den var rätt snarlik vår egen gråhund och om det skulle varit så, kändes det lite skrytigt med en sådan kommentar.
Han släppte hunden och jag frågade om det var hans hund.
Nääe sa han.
Men, sa jag, den ser ju ut att kunna vara min hund!
Jag ropade hunden i namn men den verkade vara döv och sprang spralligt bortåt.
Jag var osäker på att det var Tindra, men lufsade efter och försökte att få ögonkontakt med hunden och ropade siiittt!!!
Hunden satte sig och då var jag säker på att det var våran Tindra.
Hon sitter alltid kvar när hon väntar på att bli kopplad så jag gick fram till henne och lyfte upp henne eftersom jag inte hade något koppel.
När jag såg mig om kom hustrun hastande och vi kopplade hunden.
Tindra hade krupit ur halsbandet när frun höll på att stänga bildörren efter det att hon tagit ut henne ur bilen.
Troligen följde hunden efter husses spår, men det var ju så roligt att vara lös tillsammans
med en drös av trevliga människor så hon glömde bort allt runtomkring.
Rymlingen var infångad och starten gick.Hur skidåkningen gick? Jodå, Håkan kände sig ovan på skidorna efter 17 år på annan ort.
Han åkte lite framåtlutad, nästan i en stil mellan Sixten Järnberg och Mora-Nisse på sin tid.
Han orkade i mål på en hygglig tid.
Krafterna räckte till de fyra milen eftersom han till vardags är med på några Triatlon-tävlingar per år och därför är bra tränad.
Vi hade en trevlig dag i Älvsbyn denna dag. Och myggfritt.2009-02-15
Lars-Gunnar

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Astrid - 31 januari 2011 08:39

Ser att jag inte skrivit här på länge Jakten under hösten belv en älg för Tindra Hon var efter älg flera gånger men älgen stack över Stockforsälven Husse var inte den piggaste under året jakt heller för i slutet av säsongen så blev han tvungen ...

Av Astrid - 3 november 2009 10:56

Ja nu är det längs sedan jag skrev här ,men känner att jag måste uppdatera lite Mycket har hänt sedan Tindra kom bort ett drygt dygn från husse under jakten till att ha lärt sig vad jakten går ut på Hon söker bra och kommer tillbaka till husse nu...

Av Astrid - 18 april 2009 13:07

Tindra började löpa den 6 april och har blivit väldigt lugn. Hon drar inte längre i kopplet och är inte lika lekfull längre . Så jag hoppas att det är bara tillfälligt  Hon leker alltid med två saker samtidigt sina gosedjur och en boll . Hon fällde...

Av Astrid - 2 mars 2009 16:40

Temperaturen hemma var – 22 grader. Jag muttrade om kyla och frun föreslog att vi skippar utställningen. Jag ville ändå fara. Vi kunde ju vända och åka hem om det kändes för kallt. 175 km enkel väg kändes som en fin utflyktstur ändå. På utstäl...

Av Astrid - 1 mars 2009 20:14

När vi vaknade i morse så var det minus 22. Först så tänkte jag att vi skippar utställningen ,hon är ändå för liten. Men vi åkte iväg och det blev allt kallare efter vägen. Efter lång väntan så var det vår tur När domaren mätte Tindra så visade det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se