Direktlänk till inlägg 3 november 2009

Jakten under hösten

Av Astrid - 3 november 2009 10:56

Ja nu är det längs sedan jag skrev här ,men känner att jag måste uppdatera lite

Mycket har hänt sedan Tindra kom bort ett drygt dygn från husse under jakten till att ha lärt sig vad jakten går ut på

Hon söker bra och kommer tillbaka till husse nu

Förra vecka så blev det tre älgar skjutna för Tindra

En på tisdag och två på söndag

Det känns lite overkligt när hon ligger på rygg i mitt knä och vill bli kliad på magen till att hon är en jakthund

Nu väntar jag på att hon snart blir i löpen

Få se om det blir något jaktprov men snart kommer snön och då går det inte

 
ANNONS
 
Kerstin

Kerstin

25 december 2009 16:52

Men så många älgar, är det normalt? Är hon inte duktigare än normalt ju. Ja, när de försvinner är det otäckt. Rozz försvann för oss den 23 när vi var i stugan. Vi öppnade bildörren, skulle åka hem men se det ville han ej. Han drog iväg, vi åkte, nej han kom inte efter heller.
Tillslut spårade JAG hans spår i snön och befarade att han gått igenom isen. Då kommer vildingen farande, skuttande, vad kul att du kommer, då drar vi iväg ännu längre på åkrarna..... Jag fick gå hem, han totalvägrade att komma! Men sedan var han slak resten av kvällen.
Men vad orolig man blir när de är borta länge

http://farna.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Astrid - 31 januari 2011 08:39

Ser att jag inte skrivit här på länge Jakten under hösten belv en älg för Tindra Hon var efter älg flera gånger men älgen stack över Stockforsälven Husse var inte den piggaste under året jakt heller för i slutet av säsongen så blev han tvungen ...

Av Astrid - 18 april 2009 13:07

Tindra började löpa den 6 april och har blivit väldigt lugn. Hon drar inte längre i kopplet och är inte lika lekfull längre . Så jag hoppas att det är bara tillfälligt  Hon leker alltid med två saker samtidigt sina gosedjur och en boll . Hon fällde...

Av Astrid - 2 mars 2009 16:40

Temperaturen hemma var – 22 grader. Jag muttrade om kyla och frun föreslog att vi skippar utställningen. Jag ville ändå fara. Vi kunde ju vända och åka hem om det kändes för kallt. 175 km enkel väg kändes som en fin utflyktstur ändå. På utstäl...

Av Astrid - 1 mars 2009 20:14

När vi vaknade i morse så var det minus 22. Först så tänkte jag att vi skippar utställningen ,hon är ändå för liten. Men vi åkte iväg och det blev allt kallare efter vägen. Efter lång väntan så var det vår tur När domaren mätte Tindra så visade det ...

Av Astrid - 19 februari 2009 14:36

Klart och kallt. Minus 15 – 17 grader. Vi anlände till Älvsbyn klockan 09.30, nittio minuter före start. Sonen Håkan, frun, gråhundstiken Tindra och jag. Vi hade förvallat skidorna tidigare hemma. De sista lagren kallvalla lade vi på timmen för...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se